Ny musikvideo och nya bandbilder till BatAArs TEKKEN 7-låt VREDE

BatAArs nya musikvideo VREDE är ute nu! Den släpptes på bandets YouTube-kanal för några timmar sedan, för att knyta an till nyheterna om TEKKEN 7 på årets E3.
 
För ett par månader sedan utannonserade Göteborgsbandet BatAAr att de skrivit en låt till TV-spelet TEKKEN 7. BatAAr är det första bandet någonsin som fått göra musik till TEKKEN - en av världens största spelserier. Detta uppmärksammades genast av svensk TV, radio och flertalet spel- och musiksajter på nätet. Sedan utannonserandet har BatAAr även gästat det östasiatiska populärkulturkonventet ConFusion i Göteborg för att utmana sina fans i TEKKEN 7 på storskärm.

BatAArs samarbete med utvecklarna av TEKKEN 7, japanska BANDAI NAMCO, inleddes med att BatAArs ena gitarrist och huvudsakliga låtskrivare Patrik skickade en vänligt tweet till spelseriens grundare, Katsuhiro Harada. Han blev imponerad av bandets sound och look, och bad dem skriva en låt till den svensk-japanska spelkaraktären Lars Alexanderssons bana. Haradas enda önskan var att det skulle finnas svensk sång i låten. I övrigt fick bandet fria tyglar. Resultatet blev låten VREDE, som släpptes som singel och på det officiella TEKKEN 7-soundtracket den 21 maj i år.

I musikvideon bär BatAArs sångare Endigo en jacka som är inspirerad av Lars rustning och specialdesignad av den amerikanska modeskaparen Michelle Überreste (känd från Project Runway: Under the Gunn), på uppdrag av mig och bandet. De övriga bandmedlemmarna bär också plagg och accessoarer av Überreste. Jag har stylat bandet och tagit de officiella promobilderna till releasen av VREDE, samt ljussatt, regisserat och filmat musikvideon tillsammans med Sebastian Mandrean. Hår och smink är gjorda av Louise Jönsson (även känd som Lolika Lou).
 
Se TV4:s intervju med Endigo och Patrik här: http://www.tv4play.se/program/nyheterna?video_id=3359832