CV FÖR EMELIE LAGER, FÖDD 1981 I GÖTEBORG

OM MIG

Jag är en frilansande fotograf och bildkonstnär med Göteborg som bas. Sedan 2004 fotograferar jag enbart digitalt, efter att ha videofilmat och fotograferat analogt under större delen av min uppväxt, vid sidan av omfattande måleri, teckning och musikskapande samt produktion av en egen tidning vid elva års ålder och animering av egna tecknade Super 8-filmer vid sex års ålder. På senare tid har filmandet börjat återta en stor del av min verksamhet.
 
Mina största inspirationskällor har alltid varit mode och TV-spel. Innan jag startade eget i början av 2007 hade jag hunnit arbeta som spelsskribent, spelkonsulent och eventvärdinna på Club Nintendo i nästan tio år, vikarierat som högstadielärare i språk och bild och tagit högskoleexamina i lingvistik och facköversättning. Inom foto och övrig bildkonst är jag dock autodidakt. Eftersom jag är uppvuxen i en konstnärsfamilj har det fria skapandet alltid varit en mycket central och självklar del av livet ändå. Att förvalta sin talang är det viktigaste och allvarligaste som finns.
 
Under de senaste nio åren har jag kommit att specialisera mig inom event- och vimmelfotografering på allt från nattklubbar och bröllop till hotell och kongresser. Sedan många år tillbaka är jag även stylist, filmare och fotograf för Göteborgsbandet BatAAr. Min passion för mode, porträtt och konstnärlig vardagsdokumentation kommer till användning minst lika mycket när jag fotar event och fest som när jag filmar, ljussätter och regisserar en musikvideo.
 
Redan när jag var mycket liten och inte ägde någon egen kamera brukade jag stå framför spegeln i mina utklädningskläder och låtsas att jag fotade min outfit med ögonen och ett litet klickljud med munnen, som om jag hade en inbyggd kamera i huvudet. Fotandet har alltid varit en naturlig instinkt för mig.


UTBILDNING

1997-2000: Göteborgs Högre Samskola (humanistisk linje)
2000-2001: 40 poäng franska vid Göteborgs Universitet
2004-2005: 60 poäng allmän språkvetenskap vid Göteborgs Universitet
2005-2006: 40 poäng engelska vid Göteborgs Universitet
2006-2008: 80 poäng facköversättning (från franska och engelska till svenska) vid Göteborgs Universitet


FOTON >>

UTSTÄLLNINGAR >>

INSTAGRAM >>

TWITTER >>

FACEBOOK >>

YOUTUBE >>FAMILJ

TORD LAGER (pappa)

MALIN LAGER (mamma)

MARIA LAGER (syster)


 


Min utrustning under inspelningen av BatAArs musikvideo ALWAYS DIE YOUNG, 2016, där jag filmade, fotade, ljussatte och stylade bandet.